Deze zolder van een woning uit 1898 werd door ons volledig gerenoveerd. Van het verhelpen van lekkage aan het dak en het tussen de balken isoleren van de kap, tot de volledige inrichting. Deze zolder ondanks zijn minimalisme zeer luxe, met een badkamer met dubbele douche en een gietijzeren bad, een doorkijk gashaard, een op maat gemaakte kast, werkhoek en inloopkast.

In een oud pand maakten we deze badkamer. Omdat het toch al kleine hokje een enkelsteens uitbouw is, hebben we deze geisoleerd met 3 centimeter dikke Wedi-platen. Hierdoor ging er minimaal ruimte verloren en waren de muren meteen strak voor het tegel- en stucwerk. Ook was de ruimte erg laag en daarom hebben we hier gekozen voor een waterdichte LED-strip, rondom het plafond, zodat de donkere badkamer toch egaal en ruim voldoende verlicht werd. Daarnaast renoveerden we ook het toilet, uiteraard in dezelfde stijl.

Dat je ook de ruimte onder een trap maximaal kunt benutten was de insteek van dit project. In dit geval ging het om een groot gezin met heel veel jassen en schoenen. Om die allemaal netjes op te ruimen en weg te werken maakten we deze trapkast. Aan de rechterkant twee deuren met daarachter een 'standaard' indeling voor de jassen en links een uittrekbaar deel waar alle schoenen en laarzen in opgeborgen konden worden. Het geheel werd netjes afgelakt in dezelfde kleur als de trap.

Na een aantal kleine projecten uitgevoerd te hebben, was het weer eens tijd voor een grotere verbouwing, namelijk een badkamer. En dit maal wederom in een woonboerderij. De grootste uitdaging was om een deel van de originele eiken constructie, die zowel de verdiepingsvloer als het dak draagt in zicht te brengen. Achter het bad bevind zich een koof over de gehele breedte van de badkamer. Hier loopt tevens de afvoer door. In de douche zijn nog een aantal vakken gemaakt om de loze ruimte daarachter ook te kunnen benutten.

Voor de nieuwe bewoners van deze woonboerderij verzorgden wij het gehele traject van aankoopadvies via ontwerp tot en met de complete uitvoering van de samen bedachte plannen. Na het helemaal strippen van de woning, is alles vanaf de bodem opnieuw opgebouwd. De keuken is op maat gemaakt met van de zolders afkomstige vloerplanken en voorzien van een betonnen aanrechtblad. Ook de acht meter lange zitvensterbank en de eettafel zijn speciaal voor deze woning gemaakt.

"De droom van iedere vrouw" Want dat is wat een inloopkast zou moeten zijn. In deze smalle kamer, die ook nog eens ruim drie meter hoog is, moest wel een maatwerk interieur komen. Het gedeelte links heeft drie schuifdeuren, rechts achterin bevindt zich een hanggedeelte met bovenin een kledinglift. Onderin een aantal schoenenrekken en voor de rest van de indeling meer legplanken dan een vrouw eigenlijk zou mogen moeten kunnen vullen met kleding.

Toen een klant bij ons kwam om te vragen of wij ook een floatland konden maken moesten we toch even vragen wat dat precies is. Het bleek dus om een drijvende tuin te gaan, of ook wel watertuin genoemd. We bedachten oplossingen voor het drijfvermogen en hoe de planten een goede stabiele voedingbodem zouden moeten krijgen. In theorie klopte alles, maar het spannende moment was toch toen de tuin uiteindelijk te water ging. En ja, alles werkte naar behoren.

Dit is een perfect voorbeeld van het optimaal gebruiken van de aanwezige ruimte. Door het aflopende plafond en de aanwezigheid van een raam is dit niet een wand waar je een kant-en-klare kast voor koopt. Dus is maatwerk de oplossing. Elke vlak heeft zijn eigen kleur, van antraciet tot wit, en elk vlak is ook een deur waarachter zich een enorme hoeveelheid opbergruimte bevindt.

In opdracht voor een bedrijf dat pallettrucks bouwt maakten wij van, hoe kan het ook anders, oude pallets een boekenkast / tijdschriftenrek. Pallethout heeft dezelfde ruwe, stoere uitstraling als steigerhout maar is toch net even iets anders. Naast deze boekenkast hebben wij ook al plannen voor een complete loungeset van dit materiaal.

Stel; je woont in een appartement en hebt alleen een dakterras waar je katten buiten kunnen spelen. Als je dan niet wilt dat ze naar beneden vallen laat je een speciale kattenren bouwen. Bij deze klus vervingen wij een raam om daaronder een kattenluik te kunnen plaatsen. De ren zelf is van duurzame Azobe balken met zwart geplasificeerd gaas. In de hoek maakten we een schaduwplek met uitkijk en ook het schilderwerk van het dakhuisje zelf namen we voor onze rekening.

Voor deze tuingerichte aanbouw zorgden wij met minimale middelen voor een compleet nieuwe uitstraling. Voor het ontwerp gingen we uit van de bestaande vloer en zithoek en vulden deze aan met een licht behang, een moderne eiken variant van een lambrisering en op maat gemaakte hoogglanszwarte meubels. Daarnaast dachten wij ook aan verlichting, door middel van een lichtlijst over de gehele breedte van de muur. In de spiegel met extra brede lijst kunnen waxinelichtjes geplaatst worden voor nog meer gezelligheid.

Een betonnen blad van drie centimeter dik? Dat kan niet, omdat het blad dan te dun is om wapening in kwijt te kunnen. En dan zou het blad breken. Wij bedachten een manier om toch de uitstraling van beton te hebben, zonder bovenstaand probleem. En elk blad is uniek. Door de speciale manier van gieten kan kan het blad egaal en strak worden, of zoals hier, er ruw en gevlamd uit zien. En door te werken met pigmenten kunnen we het zo licht of donker maken zoals u zelf wilt. Deze bladen zijn natuurlijk ook erg geschikt als keukenblad.

Wij kregen de vraag of we voor onder een trap een meubel konden ontwerpen. In de hal waar het meubel kwam te staan stond al een wijnrek, de vraag was dan ook of de wijnflessen in het meubel konden worden opgebrogen. Wat vooral opviel, was dat de ruimte erg donker was. De oplossing: Een lichtgevend meubel door middel van acrylglas en dimbare LED's. Om de metamorfose van de hal compleet te maken werd ook de trap geschilderd in de kleur "Chocolate Milk" en de treden voorzien van Eye-Leds.

Deze trap was helemaal bekleed met tapijt, en als je dan wat anders wilt sta je voor de keuze: Alle lijmresten eraf krabben en schilderen, opnieuw tapijt er op, of een traprenovatie met hout of laminaat. Hier zie je een combinatie van al deze opties. De wangen zijn lijmvrij gemaakt en geschilderd, we hebben de treden gestoffeerd met sisaltapijt en de stootborden zijn opnieuw bekleed met wit MDF. Sisal is een natuurproduct dat gewonnen wordt uit de Agaveplant en is vrijwel onverwoestbaar. Ideaal voor op een trap dus.

Stel je hebt een nieuw huis gekocht waar 32 jaar niets meer aan gedaan is. Dan mag er wel het één en ander gemoderniseerd worden. Een kleine opsomming van de werkzaamheden die wij hier verricht hebben: De wand tussen keuken en woonkamer weggehaald en daar een koof met inbouwspots gemaakt, nieuwe meterkast geplaatst en alle electra vernieuwd, wanden gesierpleisterd, alle houtwerk inclusief de keuken wit geschilderd, nieuwe laminaatvloer gelegd, designradiator geplaatst, koof met led-verlichting ten behoeve van de gordijnen gemaakt. En ook nog onderstaand meubel ontworpen en in elkaar gezet.

Dit zwevende tv-meubel bestaat uit een stoer, robuust blad van dikke vuren balken die middels draadeinden zijn vastgezet aan de muur. De balken zelf zijn voorzien van maar liefst 6 lagen transparante grijze meubellak om tot het gewenste resultaat te komen. Onder de balken een strak kastje met één omlaagklappende deur, waarachter de apparatuur zich bevindt. Om deze apparatuur te kunnen bedienen met de deur dicht is een infrarood-receiver geplaatst en alle kabels naar de tv zijn weggewerkt in de muur.

Deze kast is een onderdeel van de herindeling van een bestaande keuken. Hier stond een amerikaans model koelkast, met een aantal losse kasten ernaast. Dat zag er nogal rommelig uit en bovendien was de beschikbare ruimte allesbehalve optimaal ingedeeld. Door de wasmachine, droger en koelkast te verplaatsen, inclusief alle aansluitingen kon hier een door ons op maat gemaakte kast worden neergezet, met heel veel praktisch ingedeelde ruimte. Om ook de koelkast netjes uit het zicht weg te werken werd ook daarvoor een speciaal gemaakt kastje bedacht en gemaakt.

Het kleinste kamertje in elk huis; het toilet. Juist het toilet is een heel eenvoudige ruimte om te renoveren. Weg met die staande wc-pot, een mooi en hygienisch zwevend toilet erin en met wat nieuwe tegels en een leuk fonteintje is ook deze ruimte een lust voor het oog. Want als je bedenkt hoeveel tijd van je leven je hier doorbrengt...

Een veelvoorkomend probleem: Lekkage in de badkamer. Bij deze klant betekende dat vochtplekken en loslatende mozaiektegels. De oude douchehoek werd gesloopt en er werd een douchebak geplaatst, de wanden zijn betegeld met vloertegels en als laatste werd het nieuwe sanitair gemonteerd, inclusief een luxe sunshower. Deze geeft zowel infrarood als uv-licht af, waardoor dit apparaat desgewenst zorgt voor een gebruinde huid, evenals verlichting van de spieren. Op de vloer van de rest van de badkamer liggen zogenaamde steenschotten van 4 cm. dik Azobe.

Voor dit project ontwierpen wij de ideale jongenskamer met als thema 'judo'. Het behang met de Rijzende Zon is speciaal voor deze kamer ontworpen en het ook het bureau met de klep is een eigen ontwerp. De basis van de kledingkast is gewoon gekocht, maar net als de rest van het houtwerk hoogglans zwart geschilderd. De deuren van de kast zijn dan wel weer speciaal op maat gemaakt, met aan de binnenkant rijstpapier.
Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat wij ons eerste betonnen aanrechtblad maakten. Sinds die tijd hebben wij meerdere projecten uitgevoerd in dit onverwoestbare materiaal. Wat te denken van deze drie meter lange tafel van 10 centimeter dik beton met twee bijbehorende bankjes. Omdat de tuin nog in aanleg was tijdens het maken van het betonnen tuinmeubilair konden ze niet terplekke gestort worden. Uiteindelijk was er een flinke kraanwagen nodig om de tafel van maar liefst 2400 kg. en de bankjes van 2000 kg. per stuk over de schutting de tuin in te takelen.
Bij veel mensen wordt de zolder voor meerdere doeleinden gebruikt. Dit soort multifunctionele ruimtes vragen om een slimme en praktische indeling. Op deze niet al te grote zolderkamer was de uitdaging om zowel wassen, opbergen, slapen én het uitvoeren van een hobby te combineren. In de door ons gemaakte kastenwand onder het schuine dak is een zee van opbergruimte gecreëerd, inclusief twee uitschuifbare logeerbedden.
Voor een kinderboerderij in IJsselstein ontwierpen wij een kapschuur waar kinderen droog konden zitten tijdens hun leerzame bezoek aan deze locatie. De gehele constructie is vervolgens opgebouwd uit duurzaam Larikshout dat uit Europese bossen komt en het dak is bekleed met leistenen van composietmateriaal. Dankzij deze materiaalkeuze wordt niet alleen een lange levensduur gehaald, maar kan het milieu zo veel mogelijk worden ontzien.
Wie kent niet de verschrikkelijke wir-war van snoeren achter de tv en de audio-apparatuur. Het wegwerken hiervan was het uitgangspunt voor dit meubel. Door het meubel effectief in te delen kon er achterin het meubel plek worden vrijgemaakt voor de subwoofer, die dus ook uit het zicht is geplaatst. Het meubel zelf is gemaakt van hoogglans wit geschilderd MDF, met daaromheen drie lagen buigtriplex. De klep voorin is voorzien van gematteerd acrylglas, waardoor de decoder voor de tv niet duidelijk zochtbaar is, maar de afstandsbediening nog wel gewoon werkt.
Een typische rommelzolder zoals 'ie bij veel mensen nog te vinden is. Door gezinsuitbreiding moest deze worden verbouwd tot ouderslaapkamer. Daarnaast moest er plek genoeg overblijven om alle dozen, die nu in het zicht staan, op te bergen. Hiertoe werden de knieschotten verder naar voren gezet, met ruim toegankelijke deuren en kwam er over de helft van de zolder een vliering. De gehele achterwand inclusief de kledingkasten is maatwerk, om zo optimaal te profiteren van de ruimte onder het schuine dak.
Van dit vakantiehuis deed Verbouwen met Visie zowel het ontwerp als de gedeeltelijke uitvoering. Het schuine dak doet met zijn grote overhang tegelijk dienst als zonnescherm, waardoor het in de zomer heerlijk koel blijft. Wat verder bijzonder is, is dat aan de achterkant van het huisje een helofytenfilter is gemaakt. Regenwater van het dak wordt opgevangen in een wadi en door speciale waterplanten gezuiverd, zodat het opgepompt kan worden in de keuken van het huisje. Afvalwater wordt dan vervolgens op dezelfde manier gezuiverd zodat een gesloten systeem ontstaat.
Voor een gemeenschappelijke binnentuin in Amsterdam bedachten wij een plek waar de bewoners samen konden komen. De hoge kast, die tevens dienst kan doen als bar, geeft plek aan een negental poefen, waardoor het aantal zitplekken op vijftien komt. Alles is in verband met het budget gemaakt van verduurzaamd vurenhout en ter bescherming en verfraaiing in een dekkende witte beits gezet.
Deze tafel is gemaakt voor een serieuze trein-fan. Binnenin zijn de bordjes van een echt analoog stationsbord hergebruikt, de gehele NS-blauwe ombouw met acrylglazen blad en verlichting binnenin is nieuw gemaakt.
Een serie meubels in opdracht gemaakt van hoogglans wit MDF met massief eiken deurtjes. Naast het tv-meubel en de hoge kast bestaat de serie verder ook nog uit een klein telefoonkastje.
Wat gebeurt er als je aan je kind vraagt wat voor soort kamer hij wil hebben en hij beantwoord deze vraag met: Een piratenkamer? Dit dus, een echt piratenschip-bed.